Vanaf 10 december 2023 moet elke gesloten ruimte die publiek toegankelijk is, een CO2-meter gebruiken, die de luchtkwaliteit in de ruimte meet. Daar valt ook de horecasector onder. Voor culinaire hotspots zoals Oud Edegem en Faim, is het waarborgen van een gezonde binnenluchtkwaliteit een nieuwe, maar essentiële uitdaging. Alle reden dus om te investeren in een goede air quality monitor die ten alle tijde de luchtkwaliteit kan meten. Ontdek hieronder hoe de binnenluchtkwaliteit van beide restaurants aanzienlijk verbeterde dankzij onze luchtkwaliteitsmeters:

Resultaat? Een betere luchtkwaliteit:

De resultaten toonden een significante vermindering van zwevende deeltjes binnen de schone luchtzone die het nieuwe bedieningsapparaat creëerde. Dit bevestigde de effectiviteit van het nieuwe apparaat om een steriele omgeving te handhaven tijdens chirurgische ingrepen.

Conclusie:

De succesvolle test van InsightAir bevestigde de efficiëntie van het innovatieve bedieningsapparaat. De implementatie van dit apparaat toonde niet alleen een toewijding aan patiëntveiligheid, maar vestigde ook een nieuwe standaard voor luchtkwaliteitsbeheer in chirurgische omgevingen. De afdeling oogchirurgie van het Sint-Dimpna Ziekenhuis in Geel kon het apparaat met vertrouwen integreren in haar dagelijkse operaties, waardoor optimale omstandigheden voor oogoperaties werden gegarandeerd en een veiligere gezondheidsomgeving werd gecreëerd.

Een aangename en veilige eetomgeving dankzij de Air Quality Monitor

Door de installatie van onze indoor air quality monitors verbeterde de binnenluchtkwaliteit in beide restaurants aanzienlijk. De monitors meten een breed scala aan luchtkwaliteitsparameters, waaronder de concentratie van verontreinigende stoffen zoals VOC's, CO2 en fijne deeltjes. Bovendien tonen ze realtime gegevens via ons ‘Connect Platform’, een gebruiksvriendelijk dashboard. Op deze manier voorkom je proactief luchtkwaliteitsproblemen.

Door de voortdurende bewaking konden de restaurantmanagers de luchtkwaliteit optimaliseren door middel van gerichte maatregelen, zoals het verbeteren van ventilatie, het verminderen van bronnen van luchtverontreiniging en het instellen van effectieve luchtzuiveringsoplossingen.