InsightAir-apparaten: jouw partner voor WELL-certificering

Back to overview
22/12/2023
2 minutes
Well certification

Waarom InsightAir-apparaten de juiste keuze zijn voor projecten die een WELL-certificering nastreven.

Wanneer we praten over het ontwerpen en bouwen van gezonde gebouwen, komt de WELL-certificering vaak ter sprake. Deze wereldwijde certificering is gericht op het welzijn van de gebruikers in een gebouw en wordt steeds populairder over de hele wereld. Een van de belangrijkste aandachtsgebieden van WELL is luchtkwaliteit. Daarom zijn hoogwaardige luchtkwaliteitsmonitors van cruciaal belang om aan de eisen te voldoen. Waarom de apparaten van InsightAir hiervoor een uitstekende keuze zijn, lees je hier.

WELL-certificering in een notendop

De WELL-certificering is een alomvattende benadering van het meten van het effect van gebouwen op de gezondheid en het welzijn van de mensen die ze gebruiken. Het omvat tien verschillende concepten, waaronder lucht, water, voeding, licht, geluid, beweging, thermisch comfort, materialen, geestelijke gezondheid, gemeenschap en innovatie. Een van de belangrijkste concepten is "lucht."

Lucht en Comfort 

Luchtkwaliteit is van groot belang in de WELL-certificering. Onder de vereisten voor luchtkwaliteit bevinden zich parameters zoals CO2, CO, PM2.5, PM10, totale VOS (vluchtige organische stoffen), benzeen, formaldehyde, tolueen, koolmonoxide en ozon. Daarnaast is comfort inzake thermische omstandigheden, inclusief temperatuur en relatieve luchtvochtigheid, ook essentieel.

InsightAir-apparaten zijn conform en voldoen aan de eisen

De InsightAir-apparaten bieden een uitgebreide monitoringoplossing voor luchtkwaliteit. Ze meten onder andere CO2, CO, PM2.5, PM10, VOS, O3, NO2, temperatuur en luchtvochtigheid. Dit maakt ze geschikt voor het voldoen aan de vereisten van de WELL-certificering, zoals gedefinieerd in de versie WELL v2 Q4 2022. Het is belangrijk op te merken dat de WELL-certificering om de drie maanden wordt herzien, dus het is raadzaam om altijd de meest recente eisen te controleren.


De rol van luchtkwaliteit bij het realiseren van WELL-certificering

Hoewel het niveau van CO2 in uw kantoor wellicht uitstekend is en uw ventilatie goed werkt, is het belangrijk om te begrijpen dat luchtkwaliteit meer omvat dan alleen koolstofdioxide. Als voorbeeld wordt benadrukt dat zelfs bij vergelijkbare CO2-niveaus VOCs (vluchtige organische stoffen) kunnen voorkomen. Dit benadrukt het belang van een uitgebreide monitoring van de luchtkwaliteit.

Conclusie

Het is duidelijk dat InsightAir-apparaten voldoen aan de eisen van de WELL-certificering en daarom een waardevolle aanvulling zijn voor projecten die deze certificering nastreven. Het is ook belangrijk om de voortdurende herzieningen van de WELL-certificering in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat uw apparaten altijd voldoen aan de nieuwste normen. Meer weten over Well-certificering en hoe InsightAir hierbij kan helpen? Maak een afspraak of vraag een demo aan.