Case Story: Succes van ISG Ltd met InsightAir's Luchtkwaliteitsmonitoring bij de Bouw van een Cleanroom voor Imec

Inleiding

ISG Ltd, een toonaangevend mondiaal bedrijf in bouw, inrichting en engineering, heeft een omvangrijk project uitgevoerd voor de bouw van een drielaagse cleanroom voor Imec Leuven. De uitdaging was om ervoor te zorgen dat de cleanroom voldoet aan de strenge ISO 14644-1 standaard, met name een classificatie van ISO6. Om inzicht te krijgen in de luchtkwaliteit en de meting van deeltjes tijdens de bouw, heeft ISG-luchtkwaliteitsmonitors van InsightAir gebruikt.

Guillaume Escoubas, een cruciaal lid van het team bij ISG Ltd, bekleedde de rol van CSA Lead, vergelijkbaar met een positie van bouwdirecteur die zich uitsluitend richt op de bouw (exclusief MEP). Hij lichtte toe hoe hun ervaring met de luchtkwaliteitsmonitoring van InsightAir heeft bijgedragen aan het behalen van hun projectdoelen.

Bouwproject bij Imec

De voornaamste focus van ISG Ltd bij Imec was de bouw en inrichting van een zeer gespecialiseerde cleanroom. Deze cleanroom vereiste nauwkeurige luchtkwaliteitsmonitoring om te voldoen aan de ISO 14644-1 standaard voor luchtkwaliteitscontrole en het handhaven van uitstekende binnenluchtkwaliteit.

Belang van deeltjesmeting

Guillaume legde uit waarom het meten van de deeltjes tijdens het bouwproces zo belangrijk was. "Het begrijpen van de trend in de deeltjes was cruciaal. Afhankelijk van de resultaten stelden we ons in staat om in de juiste omgeving verder te gaan, waarbij we geïnformeerde beslissingen konden nemen over benodigde diensten en aanpassingen aan de apparatuur. Dit heeft ons geholpen om de luchtkwaliteitsmonitoring te handhaven volgens de vereisten van de ISO-normen."

Bijdrage van Insightair's monitoring

De luchtkwaliteitsmonitoring van InsightAir speelde een cruciale rol bij het behalen van de projectdoelstellingen. Guillaume benadrukte: "Het installeren van live deeltjesmonitors op specifieke locaties stelde ons in staat om stof trends te identificeren. Als er een piek was in stofconcentratie op een specifieke locatie, konden we de activiteiten die dit veroorzaakten traceren. Dit stelde ons in staat om de werkmethoden opnieuw te beoordelen en stofvorming te minimaliseren. De nauwkeurige luchtkwaliteitsmonitoring met behulp van luchtkwaliteitssensoren heeft ons geholpen om te reageren op situaties die een impact hadden op de binnenluchtkwaliteit."

Tevredenheid met de service van Insighair

Guillaume uitte grote tevredenheid over de functionaliteit van de service van InsightAir. "We hebben onze doelen bereikt door de monitors effectief te gebruiken. Terugkijkend zou het gebruik van deze monitors in een eerder stadium van het project onze vooruitgang hebben versneld en ons geholpen hebben het programma te stroomlijnen."

Samengevat: een succesverhaal

De samenwerking van ISG Ltd met InsightAir's Luchtkwaliteit als dienst heeft aanzienlijk bijgedragen aan de succesvolle bouw van de cleanroom bij Imec. Door voortdurende luchtkwaliteitsmonitoring en inzichten verkregen uit de meting van de deeltjes, kon ISG een gecontroleerde omgeving handhaven die voldeed aan de strenge eisen van de ISO 14644-1 standaard. Het effectieve gebruik van luchtzuiveringssystemen en de ondersteuning van gespecialiseerde luchtzuivering bedrijven zijn van cruciaal belang gebleken voor het waarborgen van de luchtkwaliteit in complexe projecten zoals deze.

Het succesverhaal bij Imec getuigt van de waarde van geavanceerde luchtkwaliteitsmonitoring in bouwprojecten, vooral in gevoelige omgevingen zoals cleanrooms, en benadrukt de essentie van hoogwaardige apparatuur en gespecialiseerde expertise voor een optimale binnenluchtkwaliteit.

Ben jij ook op zoek naar zo'n gespecialiseerde partner? Neem dan zeker contact op!