Cleanroom Monitoring Imec

Cleanroom monitoring bij Imec

Isg Ltd, een wereldwijd bouw-, inrichtings- en engineeringbedrijf bouwde een enorme cleanroom van 3 verdiepingen voor Imec Leuven. Voor de oplevering moest er worden voldaan aan de ISO 14644-1 cleanroomnorm, classificatie ISO6. Om hier inzicht in te krijgen, werden in de cleanroom in aanbouw luchtkwaliteitsmonitoren geplaatst die de deeltjes van 0,3µm, 0,5µm, 1µm en 5µm meten. Guillaume Escoubas, medewerker van Isg Ltd legt ons uit waarom InsightAir's Air Quality as a Service leidde tot inzichten die hen hielpen hun beoogde doel te bereiken.

Kun je jouw functie bij Isg uitleggen?


"CSA Lead voor ISG, vergelijkbaar met een directeurspositie voor de bouw."

Wat bouwt Isg Ltd bij Imec?


"We doen een cleanroom inrichting."

Waarom was/is het nodig om de deeltjes te laten meten?


"Om de trend van de deeltjes te begrijpen en afhankelijk van het resultaat zou het ons in staat stellen om vooruitgang te boeken in de juiste omgeving met bepaalde diensten / apparatuur."

Hoe heeft InsightAir's luchtkwaliteitsmonitoring bijgedragen aan het bereiken van de doelstelling?


"Door op een aantal plaatsen live deeltjesmonitoren te installeren, konden we de trend van het stof identificeren. En als we op een bepaalde locatie een stofpiek hadden, konden we achterhalen welke activiteiten gaande waren en konden we het werk opnieuw beoordelen om de methode aan te passen en minder stof te creëren."

Bent u tevreden over de functionaliteiten van onze service?


"We zijn erg tevreden dat we hebben bereikt wat we wilden bereiken met deze monitoren. We hadden ze waarschijnlijk eerder in het project kunnen gebruiken, omdat het ons zou hebben geholpen om het programma sneller uit te voeren."