Case AZ Geel oogchirurgie

Case Story: een veiligere luchtkwaliteit op de afdeling oogchirurgie van het AZ in Geel

Op naar een schonere luchtzone

De afdeling oogchirurgie van het Sint-Dimpna Ziekenhuis in Geel implementeerde een geavanceerd bedieningsapparaat dat ontworpen is om een schone luchtzone te creëren voor chirurgische ingrepen. Het doel van het apparaat is het verbeteren van de chirurgische omgeving en het handhaven van hoge normen voor patiëntveiligheid (ISO8 14644-1 Cleanroom Standaard, classificatie ISO8). Om de efficiëntie van dit nieuwe apparaat te evalueren deden ze beroep op de luchtkwaliteitsmonitoringstoestellen van InsightAir.

Bijdrage van InsightAir’s monitoring

De testperiode werd zorgvuldig gekozen om overeen te komen met de operationele uren van het ziekenhuis, waarbij echte omstandigheden tijdens chirurgische ingrepen werden gesimuleerd. De Medical Air Quality Monitor van InsightAir maakte een uitgebreide beoordeling van de concentratie van deeltjes met een grootte van 0,5 micrometer. Ze werden strategisch geplaatst op cruciale locaties om gedetailleerde inzichten van de luchtkwaliteit binnen het aangewezen chirurgische gebied vast te leggen.

Case AZ Geel air quality monitor

Resultaat? Een betere luchtkwaliteit!

De resultaten toonden een significante vermindering van zwevende deeltjes binnen de schone luchtzone die het nieuwe bedieningsapparaat creëerde. Dit bevestigde de effectiviteit van het nieuwe apparaat om een steriele omgeving te handhaven tijdens chirurgische ingrepen.

Samen naar een nieuwe standaard van luchtkwaliteitsbeheer

De succesvolle test van InsightAir bevestigde de efficiëntie van het innovatieve bedieningsapparaat. De implementatie van dit apparaat toonde niet alleen een toewijding aan patiëntveiligheid, maar vestigde ook een nieuwe standaard voor luchtkwaliteitsbeheer in chirurgische omgevingen. De afdeling oogchirurgie van het Sint-Dimpna Ziekenhuis in Geel kon het apparaat met vertrouwen integreren in haar dagelijkse operaties, waardoor optimale omstandigheden voor oogoperaties werden gegarandeerd en een veiligere gezondheidsomgeving werd gecreëerd.

Samengevat: een veiligere omgeving voor patiënten en personeel!

Deze benadering weerspiegelt onze visie om inzichten te verkrijgen binnen de context van de klant en zo de beste oplossingen te bieden. Ook op zoek naar een partner om de luchtkwaliteit te meten?